• Početna>
  • Vesti>

Petković: Predsednik Srbije u UN pokazao kako se brani dostojanstvo jedne male suverene zemlje

Foto: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković, poručio je nakon što je u UN usvojena rezolucija o Srebrenici da je predsednik Srbije pokazao kako se brane interesi međunarodnog javnog prava, kako se brani dostojanstvo jedne male suverene zemlje.

,,Obraz i čast nemaju cenu! Živela uspravna i ponosna Srbija i podrška predsedniku Aleksandru Vučiću koji je pokazao kako se brane interesi medđunarodnog javnog prava, kako se brani dostojanstvo jedne male suverene zemlje na brdovitom Balkanu koja ne pristaje da joj se lepe opasne političke etikete samo zato što to nečijoj međunarodnoj agendi to danas odgovara.

Predsednik Vučić hrabro je rekao istinu u lice svetskim moćnicima, stao u odbranu moralnih i humanističkih principa i kroz postavljena tri ključna pitanja na koja sponzori ove sramne rezolucije nisu imali odgovor, razobličio svo njihovo licemerje“,  naglasio je Petković na instagram nalogu.

On je upitao kome je i zašto sada bila potrebna ova rezolucija.

,,U vreme kada Aljbin Kurti svakodnevno sprovodi etničko čišćenje nad Srbima na Kosovu i Metohiji, kada svojim nasilnim potezima od Balkana pravi novo bure baruta, kome je ovakva rezolucija srama bila potrebna i s kojim ciljem? Ona svakako neće doprineti ni pomirenju ni smirivanju tenzija, već će samo dati vetar u ledja novim nasilnim pretenzijama i akcijama i imati opasne implikacije po život Srba na Kosovu i Metohiji i svuda gde oni žive.

Zato i dan danas pamtimo i ne zaboravljamo naše stradalnike koji nemaju glas, ali imaju Srbiju i predsednika Vučića da govori u njihovo ime i ne dozvoli da se njihovo stradanje zaboravi. Živela Srbija!“, poručio je Petković.

Comments

Pročitaj još