• Početna>
  • Vesti>

Visoka delegacija KP Kine u poseti Srbiji, dočekao ih je Petar Petković

Foto TV Most

Član Predsedništva Srpske napredne stranke i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković dočekao je na aerodromu “Nikola Tesla” visoku delegaciju Komunističke partije Kine koju predvodi Jin Li, član Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i Sekretar gradskog komiteta Pekinga. 

Visoka delegacija Komunističke partije Kine je na poziv Srpske napredne stranke u trodnevnoj poseti Srbiji.

Petković je kineskim prijateljima poželeo srdačnu dobrodošlicu.

„Dragi prijatelju Lin Ji, dobro došao u Srbiju! Mi smo pravi i iskreni čelični prijatelji!

Veliko mi je zadovoljstvo da mogu da Vas dočekam u ime našeg predsednika Aleksandra Vučića i naše Srpske napredne stranke.

Kao što vi osećate ljubav kada dolazite ovde u Republiku Srbiju, tako i mi osećamo ljubav i prijateljstvo kada dolazimo u Narodnu Republiku Kinu.

Posebno mi je drago da vas dočekam kao visokog funkcionera KPK i Narodne Republike Kine i to u trenutku kada smo podigli nivo odnosa naše dve države na još viši nivo, nivo zajedničke budućnosti.

Mi smo ponosni na naše prijateljstvo jer smo prva država u Evropi koja je dostigla taj nivo odnosa sa Kinom.

Kao što Kina podržava celovitost Srbije, tako i mi svim srcem podržavamo politiku jedne Kine i miroljubivu politiku njenog rukovodstva za izgradnju zajedničke budućnosti čitavog čovečanstva“, rekao je Petković.

Prijateljima iz Kine je na kineskom jeziku dobrodošlicu poželela članica KUD-a Kopaonik iz Leposavića Magdalena Milivojević.

Članovi KUD-a su izveli dve numere, Ovo je Srbija i Kosovo je srce Srbije, od kojih je prva bila po želji gostiju iz Kine.

Comments

Pročitaj još