• Početna>
  • Vesti>

Vučević sa Bocan Harčenkom: Položaj Srba na KiM ugrožen nakon zabrane upotrebe dinara

Foto: Slobodan Miljević

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom o odnosima dveju država, zajedničkim projektima i ekonomskoj saradnji.

Vučević je izrazio zahvalnost Ruskoj Federaciji na čvrstom stavu u pogledu teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, kao i na poštovanju međunarodnog prava, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Predsednik Vlade je poručio da je za Srbiju od strateškog interesa očuvanje stabilnosti regiona, dodavši da je nacrt rezolucije GS UN o Srebrenici osetljivo pitanje, koje ne doprinosi produbljivanju saradnje i izgradnji dobrih susedskih odnosa u regionu.

On je istakao da je položaj Srba ugrožen odlukom prištinskih vlasti o zabrani upotrebe dinara na Kosovu i Metohiji, koja u velikoj meri otežava život naših građana u južnoj srpskoj pokrajini i udaljava od dijaloga Beograda i Prištine.

Bocan Harčenko je preneo da Srbija može da računa na čvrstu podršku Rusije u očuvanju svog teritorijalnog integriteta i suvereniteta, kao i nedvosmislenu podršku na međunarodnom planu po pitanjima od vitalnog interesa za našu zemlju.

On je uručio premijeru Vučeviću čestitku predsednika Vlade Ruske Federacije Mihaila Mišustina i poželeo mnogo uspeha u radu nove vlade.

Comments

Pročitaj još