• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Režim Kurtija nastavlja sa progonom Srba i kršenjem osnovnih ljudskih, verskih i građanskih prava

Foto: Srpska lista

Čekajući da predstavnici međunarodne zajednice konačno konkretno deluju, i anemična saopštenja sa “pozivima obema stranama!?” zamene konkretnim merama i odlukama zbog kršenja prava srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji, režim Aljbina Kurtija nastavlja sa progonom Srba i kršenjem osnovnih ljudskih, verskih i građanskih prava vraćajući nas u najtamnije dane iz prošlosti, saopštila je Srpska lista.

“Tako je juče zabranio posetu patrijarhu a danas onemogućio da tim proslavljenog srpskog glumca Nenada Jezdića sa opremom uđe na Kosovo i Metohiji, te gospodin Jezdić izvede i predstavu “Knjiga o Milutinu” u organizaciji Kulturnog centra u Kosovskoj Mitrovici” navodi se.

Iz Srpske liste poručuju da međunarodni predstavnici ćute na ugnjetavanje srpskog naroda.

“Pitamo se dokle ide ludilo zvanične Prištine isto koliko nas zanima dokle će više ćutati međunarodni predstavnici i ambasadori Kvinte na ovo ugnjetavanje našeg naroda. Želimo da budemo vrlo jasni, srpski narod ćutanje međunarodnih predstavnika na kršenja prava našeg naroda doživljava kao vid saučestništva i to je nešto što nikakve kampanje i promo aktivnosti neće promeniti” stoji u saopštenju.

“A što se režima u Prištini tiče, nije prvi put da je neki režim Srbima zabranjivao veru, kulturu, tradiciju, lečenje, obrazovanje, život… ali istorija, kao učiteljica života treba da bude nauk svima, i podseti kako su se ti režimi raspadali zbog svoje zlobe i zla koje su činili našem narodu” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Comments

Pročitaj još