• Početna>
  • Vesti>

Na Jarinju nije dozvoljen unos scenske opreme za predstavu “Knjiga o Milutinu”; Kancelarija za KiM: Pozorište nema nikakve veze za politikom

Foto: Radio Mitrovica sever, ilustracija

Pozorišna predstava “Knjiga o Milutinu” Zvezdara Teatra, koja je trebalo da bude izvedena pred publikom u Leposaviću i Kosovskoj Mitrovici, odložena je zbog toga što kosovske vlasti nisu dopustile unošenje scenske opreme na područje Kosova.

Dramski umetnik Nenad Jezdić je večeras trebalo da izvede 202. put predstavu “Knjiga o Milutinu”, u Kulturnom centru u Kosovskoj Mitrovici, a sutra uveče u Leposaviću.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju saopštavaju da su oprema i pozorišni delatnici koji su ovim povodom krenula na Kosovo, zaustavljeni na Jarinju, iako su, kako se navodi u saopštenju, imali svu neophodnu prateću dokumentaciju i specifikaciju opreme.

“Posle zabrane patrijarhu Porfiriju da poseti svoju duhovnu kuću, Pećku Patrijaršiju, zabrane i ukidanja upotrebe srpskog dinara na KiM, Kurti sada želi da Srbima ukine i kulturne događaje i time praktično ukine život Srbima na Kosovu u Metohiju, kao što je u više navrata branio i ukidao sportske događaje, skidao srpsku trobojku, branio vakcinaciju i stopirao dopremanje srpske robe u pokrajinu” stoji u saopštenju Kancelarije.

Iz Kancelarije podsećaju da izvođenje pozorišne predstave nema nikakve veze za politikom, ali da, prema njihovom mišljenju “Kurti u svom suludom planu napada i proterivanja svega srpskog sa prostora KiM, ne preza ni od čega i obračunava se čak i sa kulturnim događajima”.

Comments

Pročitaj još