• Početna>
  • Vesti>

Mladi novinari srpskih i albanskih redakcija posetili UNS na Kosovu

Foto: UNS

Sedmoro mladih novinara iz redakcija na srpskom i albanskom jeziku posetilo je danas ogranak Udruženja novinara Srbije (UNS) na Kosovu u Gračanici i upoznalo se sa radom Udruženja.

Novinari iz Kontakt Plus radija, Radija Kosovska Mitrovica, Kosseva, Kalzo-a, Kohe, Klana Kosova i Priština Insight-a, razgovarali su sa novinarkom i sekretarkom UNS-a na Kosovu Jelenom Marković i glavnim i odgovornim urednikom Kim radija i članom Uprave UNS-a Goranom Avramovićem.

Oni su novinarima govorili o istorijatu UNS-a i svakodnevnim aktivnostima Udruženja. Goran Avramović je sa mladim koleginicama i kolegama govorio i o problemima sa kojima se novinari danas suočavaju, kao i izazovima koji postoje u ovom poslu.

Novinari su UNS na Kosovu posetili u organizaciji Misije OEBS-a na Kosovu, a narednih dana posetiće i sedište UNS-a u Beogradu.

Izabrani novinari su stipendisti OEBS-ovog Programa stipendiranja medija. Sekcija za medije OEBS-a, šestu godinu zaredom, organizuje posete za mlade novinare koji obilaze medijske agencije, udruženja i institucije.

Comments

Pročitaj još