• Početna>
  • Vesti>

Vulin: Šta SAD i EU planiraju da preduzmu povodom zabrane ulaska patrijarha na Kosovo

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin oštro je reagovao na zabranu Prištine da poglavar SPC uđe na Kosovo i zapitao vlade SAD i EU šta planiraju da preuzmu povodom ove i drugih antisrpskih poteza režima Aljbina Kurtija.

,,Zabraniti Arhiepiskopu pećkom patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju da se Bogu pomoli u Pećkoj patrijaršiji, drevnom sedištu srpskih patrijarha, može samo Kurtijev režim,  koga više od straha razjeda zavist što na Kosovu i Metohiji ima spomenika pod zaštitom Uneska, ali ni jednog koji bi mogao da se pripiše albanskoj kulturnoj baštini. 

Ko nema svoju kulturu otima tuđu i zato je patrijarh srpski neželjeno podsećanje da Albanci  jesu živeli vekovima na Kosovu i Metohiji, ali nisu podigli ni jedan krov vredan pamćenja i čuvanja. 

Naša država bi morala da uzvrati, ne zato što kosovski Albanci imaju nešto svoje da obiđu na prostoru centralne Srbije, već zato što moraju da nauče da podržavanje Kurtija u terorisanju Srba ima svoju cenu. Ko ne poštuje srpsku crkvu, neka nauči da poštuje srpsku državu”, navodi Vulin. 

On je postavio pitanje SAD i EU ,,šta planiraju da preduzmu povodom antihrišćanske zabrane jer, kako je rekao, zna da ništa neće preduzeti povodom antisrpske zabrane”.

Comments

Pročitaj još