• Početna>
  • Vesti>

Vučević i Kuleba razgovarali o Kosovu i bezbednosnoj i političkoj situaciji

Foto: Vlada Republike Srbije

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević razgovarao je sa ministrom spoljnih poslova Ukrajine Dmitrom Kulebom o aktuelnoj bezbednosnoj i političkoj situaciji u svetu i mogućnostima ekonomske saradnje dveju zemalja u tim okolnostima.

Vučević je naveo da je Srbija posvećena poštovanju međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta svake države članice Ujedinjenih nacija, uključujući i Ukrajinu, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Vučević je rekao da je Srbija otvorena za prijateljske razgovore o svim pitanjima i na svim nivoima i zahvalio Kulebi na tome što je pomenuo humanitarnu pomoć koju je Srbija poslala ukrajinskom narodu.

Vučević je predočio Kulebi stavove zvaničnog Beograda u vezi sa situacijom na Kosovu i o rezoluciji o Srebrenici, uz ocenu da Priština nije ispunila nijedan zahtev koji je pred nju postavljen, a da je neverovatno da neko posle skoro tri decenije pokreće ponovo pitanje o Srebrenici.

Kuleba je rekao da je njegov dolazak poruka da ima prostora da se odnosi dveju zemalja dodatno učvrste, posebno imajući u vidu činjenicu da dva naroda, srpski i ukrajinski, imaju sličnosti.

On je naveo da Srbija i Ukrajina imaju mnogo različitog, ali isto tako i zajedničkog i zato je moguće da zajednički grade budućnost u mnogim oblastima.

Comments

Pročitaj još