• Početna>
  • Vesti>

Izuzetan uspeh mladih balerina iz Gračanice u Budimpešti

Foto: Dom kulture Gračanica

Na interacionalnom festivalu u organizaciji „5678 Community“ koji je za vikend održan u Budimpešti, a na kojem je učestvovalo preko 500 učesnika iz zemalja u regionu, polaznice Baletske škole Doma kulture „Gračanica“ ostvarile su izuzetan uspeh i u pojedinačnoj konkurenciji zauzele četiri prva i dva druga mesta. Za koreografiju „Pukni zoro“ nagrađene su drugim mestom u oblasti savremene igre.

Priznanjima su se okitile Emilija Mihajlović (prvo mesto, balet repertoar tin A), Tamara Jovanović (prvo mesto, balet repertoar tin kategorija B), Nevena Milovanović (drugo mesto, balet repertoar junior kategorija B), Nikolina Đorđević (prvo mesto, balet repertoar junior B), Katarina Nedeljković (drugo mesto, balet repertoar junior A), Petra Manitašević, (prvo mesto, balet repertoar junior A). Grupna koreografija „Pukni zoro“ je balerinama iz Gračanice donela drugo mesto u kategoriji savremena igra B.

Prema rečima koreografkinje Baletske škole Nevene Ćosić nastup u Budimpešti je bio veliko iskustvo.

„Naše polaznice su imale priliku da vide raznovrstan plesni program svih kategorija. Upoznale su veliki broj novih drugara iz drugih plesnih klubova i uspele da ostvare nova, lepa, dugotrajna prijateljstva. Što se tiče nastupa naših polaznica, rezultat sam po sebi dovoljno govori, a ja sam prezadovoljna ovim uspesima“, kazala je ona.

Petra Manitašević je jedna od osvajačica prvog mesta u kategoriji balet repertoar. Ona je navela da je prezadovoljna plasmanom.

„Ovo je jedno od većih takmičenja na kojima sam do sada imala priliku da učestvujem. Nadam se da će ih u budućnosti biti više jer je ovo velika prilika da se uči i to upravo kroz nastupe drugih učesnika“, rekla je.

Koordinatorka Škole baleta Doma kulture „Gračanica“, Snežana Bursać Petrović, je naglasila da joj je drago zbog toga što se ukazala prilika koja je polaznicama te škole omogućila da izađu iz svoje zone komfora.

„Susret i upoznavanje sa decom iz celog regiona omogućili su nam razmenu iskustava, koja se ne odnosi samo na balet. Još jedan lep doživljaj, koji će na pozitivan način obeležiti odrastanje i razvoj naših polaznica”, zaključila je ona.

Comments

Pročitaj još