• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Priština zabranom patrijarhu Porfiriju potvrdila koliki je stepen ugroženosti Srba na Kosovu

Foto: Tanjug

Priština je, ograničavajući fundamentalne verske slobode srpskom narodu i ne dozvoljavajući patrijarhu Porfiriju i arhijerejima SPC da prisustvuju početku zasedanja Sabora u Pećkoj patrijaršiji, još jednom potvrdila koliki je stepen ugroženosti i obespravljenosti srpskog naroda na Kosovu, poručio je za Kosovo onlajn ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić.

Dodaje da je Srbija danas dobila još jedan čvrst argument za svoju političku i diplomatsku borbu protiv članstva Kosova u Savetu Evrope. 

,,U jednoj međunarodnoj organizaciji koja se stara o vladavini prava, te poštovanju ljudskih prava i sloboda, nakon ovog postupka Prištine i svih etnički motivisanih incidenata protiv srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve od dolaska na vlast šovinističkog režima Aljbina Kurtija, ne bi trebalo da bude mesta ni pomisli o mogućnosti članstva Prištine”, ističe Đurić.

Kako naglašava, Srbija je ovim potezom Prištine dobila još više argumenata.

,,Ovim su nam, pred odlučivanje u Savetu Evrope, sami dali više povoda i argumenata da podignemo naš glas o dodatnim pritiscima na srpski narod na Kosovu i Metohiji i dodatni argument da Priština ne poštuje prava Srba”, zaključio je šef srpske diplomatije

Comments

Pročitaj još