• Početna>
  • Vesti>

SL: Isticanje i poštavanje nacionalnih simbola međunarodno priznato pravo, čak i po kosovskom ustavu

Srpska lista reagovala je na odluku gradonačelnika Leposavića Ljuljzim Hetemi da se za praznik Svetog Vasilija Ostroškog 12. maja na javnim površinama u ovoj opštini postave srpske zastave, iako Ustav Kosova omogućava to pravo nevećinskim zajednicama, takodje pozivaju međunarodne predstavnike da podsete Kurtija da je isticanje i poštavanje nacionalnih simbola međunarodno priznato pravo, pa čak i po kosovskom ustavu u članu 59.

U saopštenju se navodi da “Današnja objava na društvenim mrežama u kojoj se vidi kako zaposleni u opštini Leposavić, u kojoj je lažni gradonačelnik Ljuljzim Hetemi, Kurtijev prijatelj i stranački drug koriste narkotike, u radno vreme, u društvu člana Kurtijeve Vlade, zamenika ministra Radoice Radomirovića je slika i prilika Kurtijeve vlasti na severu Kosova i Metohije i onih koje on podržava. To je slika Kurtijeve borbe protiv kriminala i poštovanje zakona!?

U isto vreme, danas, stiže odluka iste ove narko-opštinske ekipe, koji se predstavljaju Srbima, da je za gradsku slavu Sv. Vasilija Ostroškog, u Leposaviću, opštini sa preko 98 odsto Srba zabranjeno isticati srpske zastave.

Dakle, da pojasnimo javnosti, pod režimom Aljbina Kurtija, njegovi poslušnici u zgradi opštine, u radno vreme, mogu slobodno da koriste narkotike, naravno posebno kad je sa njima Radoica Radomirović, ali je u toj istoj opštini zabranjeno isticati srpske zastave.

Pozivamo još jednom međunarodne predstavnike da hitno reaguju, i zahtevaju da nadležni organi procesuiraju narko-radnike opštine, lažnog gradonačelnika i umišljenog mangupa Radoicu Radomirovića koji je više puta do sada bio usnimljen kako podstiče druge na izvršenje krivičnih dela pa i da je deo tih grupa kada vrše određena dela.

Isto tako, da podsete Kurtija i njegove satrape da je isticanje i poštavanje nacionalnih simbola međunarodno priznato pravo, pa čak i po kosovskom ustavu u članu 59”.

Comments

Pročitaj još