• Početna>
  • Vesti>

Kurti: Kosovo kontinuirano dokazuje svoju volju i spremnost da doprinese ujedinjenoj Evropi

Foto: Tanjug

Kosovski premijer Aljbin Kurti objavio je juče da Dan Evrope oličava obećanje da smo samo zajedno jači u ujedinjenoj Evropi, u Evropi koja čuva i neguje slobodu, demokratiju, mir i bezbednost. Takođe je rekao da Kosovo kontinuirano dokazuje svoju volju i spremnost da doprinese ujedinjenoj Evropi.

„Kosovo ne samo da se pridružuje pozivima i misiji zaštite demokratije širom Evrope, već i kontinuirano dokazuje volju i spremnost da doprinese u ovom pravcu, kako u usklađivanju spoljne politike zemlje sa politikom Evropske unije, već i takođe u podršci svim merama preduzetim protiv neopravdane ruske agresije na Ukrajinu“, poručio je Kurti na društvenoj mreži X.

Kurti je istakao da bi napredak Kosova na putu ka EU bio pozitivan signal za zemlju i za demokratske vrednosti.

„Ali da bismo doprineli i uradili još više, moramo da budemo deo evropske porodice i naše putovanje treba da se ocenjuje na osnovu meritokratije. Kako se proširenje posle mnogo godina vratilo u fokus agende EU, i naša zemlja je podnela zahtev za članstvo u Evropskoj uniji. Napredak naše zemlje na putu ka EU bio bi pozitivan signal za zemlju i za demokratske vrednosti“, rekao je Kurti.

Comments

Pročitaj još