• Početna>
  • Vesti>

Eljšani: Na Jarinju danas dva privođenja; Srpska lista: Uhapšen S.M, ni porodici nije rečeno zašto

Foto Radio Mitrovica sever, ilustracija

Dvojica Srba privedeni su danas na prelazu Jarinje, u dva odvojena slučaja, potvrdio je za Radio Mitrovica sever zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani.

Jedan muškarac priveden je zbog ilegalnog prelaska zbog čega mu je, usled izbegavanja plaćanja novčane kazne, prema Eljšanijevim rečima, određena zatvorska kazna u trajanju od 12 dana,.

U vezi drugog privođenja, Eljšani nije imao više informacija, izuzev da je jedan muškarac priveden zbog teških krivičnih dela i da je odveden na saslušanje.

Iz Srpske liste je danas saopšteno da je na Jarinju priveden Srbin S.M. te da ni najuža porodica nije iz policije dobila informaciju o tome zašto je priveden.

“Ovo hapšenje je posledica sistematskog ugnjetavanja srpskog naroda i časnih Srba, a ujedno i poruka međunarodnoj zajednici od strane režima u Prištini, da će nastaviti sa progonom Srba ako ne usliše njegove želje i zahteve” navedeno je u saopštenju Srpske liste izdatom oIz Srpske liste dodavim povodom.

Iz Srpske liste dodaju da očekuju reakciju međunarodnih predstavnika i hitno uključivanje Euleksa u ovaj slučaj, kako bi se garantovalo poštovanje prava uhapšenog i pretpostavka nevinosti.

“Zahtevamo njegovo puštanje na slobodu i pravo da se od lažnih optužbi brani sa slobode” dodaje se u saopštenju.

Comments

Pročitaj još