• Početna>
  • Vesti>

Kosovska policija: Napad, zagađivanje životne sredine, krađa i uznemiravanje

Foto: Ilustracija, kosova.info

U selu Čabra, u opštini Zubin Potok, jedan muškarac napao je drugog, nakon verbalnog sukoba u vezi sa imovinskim sporom, saopšteno je iz Kosovske policije. Kako je saopšteno iz policije, sa obojicom učesnika sukoba do kog je došlo juče, je obavljen razgovor, posle koga su pušteni. Odlukom tužioca, predmet ide u redovan postupak.

U policijskom izveštaju pominju se i dve situacije u kojima je policija intervenisala na području opštine Leposavić.

Prvi slučaj okvalifikovan kao „zagađenje, degradacija ili uništavanje životne sredine“ prijavljen je juče, ali se dogodio, kako se navodi, 5. maja. Naime, podnosilac žalbe obavestio je policiju o curenju otrovnog otpada iz flotacionih cevi i izrazio sumnju da postoji mogućnost materijalne štete. Slučaj se istražuje.

Takođe na teritoriji opštine Leposavić, policiji je prijavljena krađa četiri akumulatora iz kamiona parkiranog u dvorištu jedne kompanije. Za sada nema izveštaja o hapšenjima, a predmet je u istražnom postupku.

Slučaj uznemiravanja dogodio se u severnom delu Mitrovice. Nimae, jedna ženska osoba prijavila je da je bivši partner uznemirava telefonom, nakon čega je na njen zahtev, izrečena mera zaštite, o kojoj je obavešten i osumnjičeni. U konsultaciji sa tužiocem i ovaj predmet ide u redovnu proceduru.

Comments

Pročitaj još