• Početna>
  • Vesti>

Vaskršnja radionica PU “Danica Jaramaz”: Običaji, kreativnost i timski rad

Foto: Radio Mitrovica sever

Predškolska ustanova „Danica Jaramaz“ je u saradnji sa Gradskim muzejom organizovala vaskršnje radionice.

Mališani ove ustanove su zajedno sa svojim vaspitačima i radnicima Gradskog muzeja crtali, bojili, igrali se i učili o najradosnijem hrišćanskom prazniku Vaskrsu.

Deca su imala priliku i da izrade uskršnje ukrase od različitih materijala i učestvuju u pričama i tradicionalnim običajima, razvijajući motoriku, kreativnost i timski rad.

Kustos Gradskog muzeja Nikola Milovanović rekao je da mu je pripala čast da organizuje dečiju radionicu i podsetio da se ovavke radionice održavaju godinama unazad.

„Cilj održavanja ovakvih radionica je da kod mališana probudimo kreativnost, njihove motoričke sposobnosti i samo razmišljanje. Deca će se upoznati i sa različitim tehnikama crtanja, imamo ugalj i pak papri, bojenje i modelovanje, slikanje temperama. Za sve se potrudio naš kolega Igor Spasojević, koji je slikar i konzervator Gradskog muzeja“ rekao je Milovanović.

Milovanović je dodao da su u organizaciji i realizaciji radionica učestvovale škole, OŠ „Branko Radičević“ i OŠ „Sveti Sava“, kao i ŠOSO „Kosovski božur“ ali i sama PU „Danica Jaramaz“. On je svim prijateljima muzeja i saradnicima uputio zahvalnost a posebno Privremenom organu opštine Kosovska Mitrovica, koji je pokrovitelj događaja.

Direktorica Predškolske ustanove „Danica Jaramaz“ Suzana Aleksić rekla je da su za ovu nedelju zajedno sa mališanima pripremili niz tematskih aktivnosti.

„U susret najradosnijem hrišćanskom prazniku Uskrsu ova nedelja je u znaku obeležavanja tako da cele nedelje u našoj ustanovi imamo aktivnosti. Danas smo u saradnji sa Gradskim muzejom imali prigodnu radionicu, gde je ostvarena jako lepa saradnja. Radnici Gradskog muzeja su zajedno sa našim vaspitačicama i decom izveli performans i organizovali radionice na temu Uskrsa“ rekla je Aleksić.

U četvrtak će u 9:30h biti održana predstava „Uskršnja šarenijada“, a sledećeg dana u petak, još jedna tematska radionica mešovite jaslene i vaspitne grupe u 10h.

Comments

Pročitaj još