• Početna>
  • Vesti>

Petković: Inicijativa za prijem jednog režima satkanog na mržnji u Savet Evrope pokazala je svu dubinu vrednosne krize u kojoj se Evropa nalazi

Foto: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković reagovao je na inicijativu da se Kosovo primi u Savet Evrope i jošjednom podsetio da Srbi na Kosovu danas nemaju nikakva prava te da se kosovski premijer Aljbin Kurti još i ruga onima koje ugnjetava.

U saopštenju se navodi da “Aljbin Kurti, ne samo da srpski narod na Kosovu i Metohiji želi da pretvori u roblje, već se i ruga onima koje ugnjetava svakodnevnim besmislenim izjavama o političkim i ljudskim pravima koja se navodno garantuju Srbima. Na Kosovu i Metohiji Srbi danas u stvarnosti nemaju nikakva prava, jer se podvrgavaju najraznovrsnijem nasilju i to čine ne pojedinci, već prištinske privremene institucije, zbog čega i govorimo o sistemskom i sistematskom nasilju nad našim narodom”, naglasio je Petković.

Petković je dodao da oni koji Kurtiju dozvoljavaju da se otvoreno diči takvim poretkom koji Priština instalira jesu saučesnici u tom projektu, i treba da znaju da su Srbija i Srbi toga duboko i bolno svesni. 

“Inicijativa za prijem jednog režima satkanog na mržnji u Savet Evrope pokazala je svu dubinu vrednosne krize u kojoj se Evropa danas nalazi, ali Srbija i Srbi imaju i svoje vrednosti i svoj put, i neće spuštati glavu pred nasiljem i zulumom.  Kurti je otišao toliko daleko da uoči jedanaeste godišnjice potpisivanja Prvog briselskog sporazuma još jednom otvoreno poručuje da ga ne zanima Zejednica srpskih opština, i za to očigledno biva nagrađen”, poručuje direktor vladine Kancelarije za KiM.       

“Srbi na svom Kosovu i Metohiji neće biti manjina i saučesnici u realizaciji velikoalbanskog projekta, a Kurti to razume i zato i čini sve da iskoreni srpski narod”.

“Bezbroj puta smo, trudeći se da izbegnemo eskalaciju na terenu, poručivali da ćemo se nepokolebljivo boriti za mir, ali Kurti svakodnevno čini zločine protiv mira uz prećutnu saglasnost svojih inostranih mentora, i nemoguće je ne videti u kom pravcu se situacija razvija”.

“Srbija će se do kraja boriti za pobedu razuma nad bezumljem i demokratskih vrednosti nad mahnitom politikom mržnje, uverena da će na kraju pobediti”, istakao je Petković.

Comments

Pročitaj još