• Početna>
  • Vesti>

Izložba radova studenata FU u Kosovskoj Mitrovici od danas u Beogradu

Foto: Fakultet umetnosti u KM

Izložba radova studenata Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici: Stefana Boškoćevića, Anđele Ranković i Nikolete Milosavljević biće otvorena danas u 18h, u Galeriji Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka u Beogradu.

Izložba se realizuje u okviru programa Mladi u fokusu – moja prva izložba i biće otvorena do 25. aprila 2024. godine. Izložba je za posetioce otvorena svakog radnog dana od 9 do 15 časova.

Stefan Boškoćević rođen je 2001. godine u Štrpcu. Trenutno je student četvrte godine osnovnih akademskih studija Vajarstvo i treće godine osnovnih akademskih studija Grafički dizajn. Do sada je realizovao jednu samostalnu izložbu i učestvovao je na više grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, u više likovnih kolonija, festivala kao i u programu mobilnosti studenata Erazmus + na Fakultetu likovnih umetnosti u Velikom Trnovu 2023. godine.

Anđela Ranković rođena je 2001. godine u Vranju. Član Likovne radionice u Vranju postala je 2019. godine. Trenutno je student četvrte godine osnovnih akademskih studija Vajarstvo. Boravila je tokom zimskog semestra 2021/2022. na Akademiji likovnih umetnosti i dizajna u Bratislavi u okviru programa mobilnosti studenata Erazmus +. Učestvovala je na 25 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, u više likovnih kolonija i festivala.

Nikoleta Milosavljević rođena je 2001. godine u Kosovskoj Mitrovici. Trenutno je student četvrte godine osnovnih akademskih studija Grafika. Učestvovala je na više grupnih izložbi, festivala, radionica i simpozijuma. Posebno interesovanje pokazuje za „devetu umetnost“ i izražavanje kroz strip u različitim crtačkim i grafičkim tehnikama.

Comments

Pročitaj još