• Početna>
  • Vesti>

Đedović Handanović: „Elektrosever“ i EPS stoje iza građana, mnogo je dezinformacija

Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović Handanović izjavila je da će Srbija nastaviti da pomaže građanima na severu Kosova i da će obezbeđivati sigurno snabdevanje električnom energijom.

“Svi naši građani na severu naše pokrajine mogu da računaju na svoju državu. Građani na severu KiM treba da budu sigurni i da znaju da „Elektrosever“ i „Elektroprivreda Srbije“ stoje iza njih i da će im stabilno isporučivati električnu energiju” rekla je ministarka za TV Pink.

Navela je da je Vladi Srbije, kao i resornom ministarstvu potrebno poverenje građana.

“Cilj nam je da znaju da mogu da računaju na svoju državu, kao što je to bio slučaj i u prošlosti. Građani na severu Kosova i Metohije dobijaju dezinformacije koje ne dolaze iz Beograda ili „Elektrosevera“ i nema istine u tome što im se plasira. Ima tehničkih izazova u sprovođenju sporazuma o energetici, prvenstveno u vezi sa brojilima koja su uglavnom stara, a negde ih i nema, ali sve ćemo rešiti zajedničkim snagama” poručila je Đedović Handanović.

“Ugovori za snabdevanje električnom energijom treba da postoje i to je predviđeno sporazumom o energetici, a „Elektroprivreda Srbije“ daje svu podršku „Elektroseveru“ da sprovede taj sporazum. Dodatni izazov je broj angažovanih zaposlenih na terenu, a ekipe iz EPS su svakodnevno na severu Kosova i Metohije zajedno sa zaposlenima iz „Elektrosevera“ navela je. 

Gostujući na TV Pink ministarka rudarstva i energetike je objasnila da je EPS uradio dokapitalizaciju „Elektrosevera“ i uložio kapital u tu kompaniju da može da se razvija, a da implementaciju sporazuma o energetici budno nadgledaju sve strane ambasade na Kosovu.

Comments

Pročitaj još