• Početna>
  • Vesti>

Vučić sa predsedavajućim OEBS-a: Upozorio sam na konstantno kršenje sporazuma u dijalogu sa Prištinom

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je imao dobar i sadržajan sastanak sa predsedavajućim Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju i šefom diplomatije Malte Ijanom Bordžom.

Vučić je na Instagram nalogu “buducnostsrbijeav” naveo da su razmenili mišljenja o bilateralnim odnosima, regionalnim i geopolitičkim prilikama, kao i saradnji Srbije i OEBS-a i napretku reformskih procesa u zemlji.

“Naglasio sam važnost uloge OEBS-a u očuvanju bezbednosti i stabilnosti u Evropi i poštovanju međunarodnog javnog prava. Upozorio sam, i ovom prilikom, na konstantno zanemarivanje i kršenje postignutih sporazuma kada je u pitanju dijalog Beograda i Prištine i ukazao na ozbiljne posledice takvog ponašanja Prištine i dela međunarodne zajednice” napisao je Vučić.

Dodao je da je ponovio da Srbija, “i u ovim izazovnim okolnostima, dosledno i odgovorno postupa, kako u spoljnopolitičkim okvirima, tako i na unutrašnjem planu, poštujući zakonodavne okvire, negujući konstruktivan dijalog i štiteći svoj narod, nacionalne i državne interese”.

Comments

Pročitaj još