• Početna>
  • Vesti>

Petković: Bitka na Košarama jedna od najtežih za srpski narod, heroji položili svoje živote i mladost za odbranu otadžbine

Foto: Fejsbuk

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je u svojoj objavi na Fejsbuku podestio da je na današnji datum 1999. godine počela jedna od najtežih bitaka za srpski narod, bitka na Košarama.

“Tog 9. aprila 1999. godine počela je jedna od najtežih bitaka za srpski narod, bitka na Košarama. Naši heroji položili su ono najvrednije, svoje živote i svoju mladost za odbranu otadžbine, za odbranu Kosova i Metohije” istakao je Petković.

Naveo je da je i posle 25 godina od njihovog stradanja naša dužnost da ih nikada ne zaboravimo i negujemo kulturu sećanja.

“I posle 25 godina od njihovog mučeničkog stradanja, njihovi mladi životi svetle istim neugaslim sjajem. Naša je sveta dužnost da ih nikad ne zaboravimo, a tek zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću negujemo kulturu sećanja na sve naše stradalnike” naveo je Petković.

Petković je dodao da su Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Komisija za nestala lica Vlade Republike Srbije nebrojeno puta tražili da Priština omogući potpunu pretragu za nestalim i stradalim Srbima na ovoj karauli ali kako je istakao, neodgovorna vlast u Prištini to do danas nije dozvolila.

“Nastavićemo da se borimo za istinu o svim našim stradalnicima i nećemo nikada odustati” zaključio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković u svojoj objavi.

Comments

Pročitaj još