• Početna>
  • Vesti>

Povodom Svetskog dana dečje knjige, Gradska biblioteka “Vuk Karadžić” ugostila mitrovačke mališane

Radio Mitrovica sever

Mališani iz PU “Danica Jaramaz” obišli su danas povodom Međunarodnog dana dečje knjige Gradsku biblioteku “Vuk Karadžić”.

Bila je to izuzetna prilika da se upoznaju sa ovom ustanovom kulture i uđu u čarobni svet dobre literature. Mališani koji su danas posetili biblioteku, postali su i članovi, tako da će narednih godinu dana moći bez ikakve naknade da uživaju u pisanoj reči.

“Cilj nam je bio da deci pojasnimo šta je u stvari knjiga i da pokušamo da im od malih nogu usadimo ljubav prema knjizi. Nastavićemo da organizujemo ovakve događaje i sa osnovcima i sa srednjoškolcima. Baziramo se na prosveti, kako bi vratili knjigu na sam vrh, gde i pripada” poručio je direktor Gradske biblioteke Nikola Elezović.

Najmlađi su uživali u programu koji je biblioteka priredila za njih, u saradnji sa đacima OŠ “Sveti Sava” i Gradskim horom pod vođstvom Sandre Marković.

Najatraktivniji deo druženja ipak je bilo prikazivanje animiranog filma “Ružno pače” urađenog po motivima istoimene bajke Hansa Kristijana Andersena, povodom čijeg rođendana je 2. april ustanovljen kao Međunarodni dan dečje knjige.

Program je organizovan uz podršku Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica.

Comments

Pročitaj još