Miloš Vučević mandatar za sastav nove Vlade Srbije

Foto: Tanjug / Zoran Žestić

Predsednik Aleksandar Vučić predložio je ministra odbrane i potpredsednika Vlade u tehničkom mandatu Miloša Vučevića za kandidata za predsednika nove Vlade Srbije.

Predsednik Aleksandar Vučić je, posle saslušanog mišljenja predstavnika izabranih izbornih lista, predložio Narodnoj skupštini Srbije Miloša Vučevića kao kandidata za predsednika Vlade Srbije, saopštila je Služba za saradnju sa medijima Predsednika.

“Smatram da Miloš Vučević poseduje profesionalne i lične kvalitete za obavljanje funkcije predsednika Vlade, a uverio me je da može da obezbedi izbor Vlade”, napisao je Vučić u obrazloženju odluke.

Ukazuje, kako je dodao, svoje poverenje Milošu Vučeviću imajući u vidu da je u prethodnom periodu obavljao odgovorne i zahtevne funkcije potpredsednika Vlade i ministra odbrane, čime je pokazao da poseduje posvećenost i stručnost koje su potrebne za obavljanje funkcije predsednika Vlade.

Novi predsednik Vlade, ističe Vučić, nastaviće da sprovodi programe usmerene na podizanje životnog standarda svih građana, projekte u oblasti zdravstva, obrazovanja, nauke i tehnologije, razvoja infrastrukture, ekologije, energetike, poljoprivrede, turizma, kao i u drugim oblastima od značaja za budućnost Srbije i njen napredak na evropskom putu.

“Pred predsednikom Vlade je zadatak realizacije Specijalizovane svetske izložbe ‘EXPO 2027 Beograd‘, koji će dobrim delom predstavljati investicionu osnovu u mandatu nove Vlade. Očuvanjem mira i stabilnosti, teritorijalne celovitosti Republike Srbije, uz dosledno poštovanje međunarodnog prava, regionalna saradnja i briga o vitalnim interesima Republike Srbije predstavljaće i dalje prioritete u radu Vlade”, navodi predsednik u obrazloženju.

Odluka se dostavlja Narodnoj skupštini i stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srbije.

Comments

Pročitaj još