• Početna>
  • Vesti>

SO Severna Mitrovica: 2.000 evra za lečenje Lene Jovanović; odbijeni zahtevi za korišćenje parcele iza MTS-a i dodelu zemljišta Auto-moto društvu

Foto: Kontakt Plus

Na današnjoj sednici Skupštine opštine Severna Mitrovica, odbornici su usvojili dva zahteva i isto toliko odbili.

Usvojili su zahtev za finansijsku pomoć za lečenje naše sugrađanke Lene Jovanović, kao i da se turski jezik prizna kao tradicionalni. Sa druge strane, nisu podržali zahtev za korišćenje javne površine u ulici Oslobođenja, kao ni onaj za dodelu zemljišta u Mikronaselju za potrebe Auto-moto društva.

Iako je akcija prikupljanja pomoći obustavljena, odbornici su danas jednoglasno podržali zahtev za finansijsku pomoć za lečenje sedmogodišnje Lene Jovanović, koja je zbog epileptičnih promena, problema sa pažnjom i koncentracijom upućena na lečenje u logopedsko-defektološki centar Buzdanović u Novom Sadu.

Za njeno lečenje odobreno je 2.000 evra, od čega će 1.000 evra biti izdvojeno iz budžeta kabineta gradonačelnika, a ostalih 1.000 iz kategorije subvencija.

„Ovo je prvi slučaj gde na ovaj način izlazimo u susret, što ne znači da ih neće biti još“, kazao je predsedavajući SO Severna Mitrovica, Nedžad Ugljanin.

Takođe, većinom glasova je doneta odluka da se turski jezik prizna kao tradicionalni u opštini Severna Mitrovica. Sednici je prisustvovao i poslanik turske zajednice u kosovskoj skupštini Enis Kervan koji je izjavio da je ovo važan dan za građane Severne Mitrovice.

Sa druge strane, odbornici nisu podržali zahtev za korišćenje javne površine u ulici Oslobođenja. Zahtev se odnosio na parcelu iza MTS-a, gde je građanin Naim Jašari na njoj želeo da otvori restoran.

Odbijen je i zahtev za dodelu zemljišta na Partizanskom brdu Auto-moto društvu, koje je zatraženo za potrebe polaganja vozačkih ispita, poligona…

Zahtevi su odbijeni uz obrazloženje da u ova dva slučaja treba da se uključe i druge instance.

Međutim, zamenik predsedavajućeg, Skender Sadiku, izneo je mišljenje da SO nije trebalo da odbije ova dva zahteva, već da se proslede, kako je rekao, izvršnoj vlasti.

Inače, sednica je obeležena raspravom između predsedavajućeg potpredsednika Skupštine, koji je prigovarao zbog nedostavljanja materijala o kom se raspravlja.

Comments

Pročitaj još