• Početna>
  • Vesti>

Petković sa ambasadorima Kvinte o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorima i predstavnicima zemalja Kvinte u Beogradu – SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i sa šefom Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, koje je upoznao sa političko-bezbednosnom situacijom na Kosovu i Metohiji, sa posebnim osvrtom na poslednju rundu dijaloga u Briselu.

Kako je saopšteno iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petković je sagovornike detaljno informisao o sastanku koji je 25. marta na nivou glavnih pregovarača održan u Briselu, a na kome Priština nije pokazala ni minimum spremnosti da se pronađe kompromisno rešenje povodom jednostrane i nasilne odluke o ukidanju dinara i dinarskog platnog prometa na Kosovu i Metohiji, za razliku od Beograda koji je došao sa konkretnim i održivim predlozima.

Direktor Kancelarije na KiM je istakao da Priština i Kurti čine sve da se Srbi proteraju sa Kosova i Metohije.

Petković je sagovornike posebno informisao o brojnim preprekama i nemogućim uslovima, što se naročito vidi na primeru novih procedura, kada je reč o, kako je istaknuto, predstojećem referendumu za opoziv lažnih gradonačelnika u četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije.

Comments

Pročitaj još