• Početna>
  • Vesti>

U Leposaviću otvorena prva izložba fotografija Ilije Trifunovića

Foto: TV Most

U galeriji Centra za kulturu ,,Sava Dečanac” pred mnogobrojnom publikom, održana  je prva samostalna izložba Ilije Trifunović iz Zubinog Potoka pod nazivom “Smiraj”. Izložba obuhvata dvadeset fotografija sa motivima pejzaža. Ciklus fotografija nastao je u periodu od 2020 do 2022.godine.

Glavni motiv na fotografijama je svetlost, koja predstavlja vezu sa prirodom i predelom i samim tim sklad sa okruženjem.

Prema rečima autora, u svim fotografijama, posmatrač može da pronađe mir i spokoj.

“Na fotografijama su motivi sunca, mir, smiraj i zalazak, kroz koje želim da pokažem kako sunce na mene utiče, da pronađem mir, za opuštanje mog bića”, rekao je Trifunović i dodao da sposobnost prenošenja trenutka posmatraču kroz objektiv jeste jedinstvenost njegovih dela.

Prve fotografije, kako sam kaže, napravio je  telefonom, a pre osam godina kupio je prvi profesionalni aparat i zavoleo ,,beleženje nekog momenta, koji je uvek drugačiji i retko se ponavlja”.

Izložba fotografija je prodajna i biće otvorena narednih nedelju dana. Trifunović je pozvao sve ljubitelje fotografije da, ukoliko su u mogućnosti, kupe njegova dela izložena u Galeriji kako bi zajedno pomogli skupljanje sredstava za dečaka Luku JOvanovića kome je potrebna operacija.

Comments

Pročitaj još