• Početna>
  • Vesti>

Politički komitet Parlamentarne skupštine Saveta Evrope usvojio preporuku Dore Bakojani

Mišljenje Dore Bakojani, kojim se preporučuje članstvo Prištine u Savetu Evrope, usvojeno je u političkom komitetu Parlamentarne skupštine SE sa 31 glasom za.

Protiv je glasalo četvoro, a jedan je bio uzdržan.Politički komitet Parlamentarne skupštine Saveta Evrope je tokom sastanka u Parizu sa 31 glasom za, četiri protiv i jednim uzdržanim glasom usvojila mišljenje Dore Bakojani, kojim se preporučuje članstvo Prištine u Savetu Evrope, potvrđeno je RTS-u.

Na nalogu Parlamentarne skupštine SE na društvenoj mreži Iks navodi se da će 18. aprila biti održana plenarna debata, nakon koje će cela skupština glasati o statutarnom mišljenju.

Za tu odluku glasalo je 31 predstavnika zemalja, dok su protiv odluke bili predstavnici Crne Gore i BiH Maja Vukićević i Snježana Novaković, kao i dva predstavnika Srbije Biljana Pantić Pilja i Dunja Simonović Bratić.

Uzdržan je bio predstavnik Grčke u tom političkom odboru.

Glasanju o ovom pitanju prethodio je izveštaj izvestioca PSSE za Kosovo Dore Bakojani, koja je od Prištine tražila da ispuni tri uslova, od kojih je ispunjen samo jedan – vraćanje imovine manastiru Visoki Dečani.

Comments

Pročitaj još