• Početna>
  • Vesti>

Poetsko veče”Poezija, deo mene”: Tokom odrastanja, svima su nam potrebne večeri poezije

Foto: Radio MItrovica sever

Studenti druge i treće godine glume na Fakultetu umetnosti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, izveli su večeras u Gradskom muzeju recitatorsko-muzički program “Poezja, deo mene”.

Sedmoro mladih dramskih umetnika podsetilo je publiku na klasike srpske i svetske književnosti – od Matije Bećkovića večito zaljubljenog u jednu Veru, preko Mizere Miloša Crnjanskog, do putnice Vesne Parun, moderne Milene Marković i kontroverznog Dragana Jovanovića Danilova. U muzičkom delu programa publika je uživala u evergrin hitovima, izvedenim a kapela.

“Svako od nas je imao dve pesme. Pripremili smo i taj mali muzički deo. Video sam da se publici svidelo. Sve je bilo super. Mi smo zadovoljni kako je prošlo, profesorka isto tako” kaže Miloš Mitrović, student treće godine glume u klasi profesora Dejana Cicmilovića.

Njegova koleginica sa klase Stefani Krunić izvela je pesmu Milutina Bojića “Oči” i “Kad bi se moglo otputovati” Vesne Parun. Kaže da poezija nema rod i da je sasvim izvodljivo da žena iznosi “mušku” pesmu.

“Pesma Milutina Bojića nema rod, može da bude i muška i ženska pesma. Ceo ovaj proces je bio divan, zahvalan i tokom odrastanja, svima su potrebne večeri poezije” .

Ovo veče priređeno je u saradnji sa Gradskim muzejom Kosovska Mitrovica. Direktor ove ustanove kulture Vladimir Antić istakao je odličnu saradnju muzeja i Fakulteta umetnosti.

“Dosad ste mogli da vidite rezultate naše saradnje sa likovnim i muzičkim odsekom, a večeras i sa dramskim. Studentima želim puno uspeha u daljem studiranju i naravno, nakon završetka studija u njihovim karijerama” rekao je Antić.

Program su izveli Nikola Tripković, Jana Doder, Nikola Marković, Anastasija Rančić, Miloš Mitrović, Stefani Krunić i Slaviša Turković.

Mentori ovog projekta su mr Andrijana Videnović i redovni profesor doktor umetnosti Marija Knežević.

Comments

Pročitaj još