• Početna>
  • Vesti>

Uklonjena mobilna ograda i ćirilična tabla ispred zgrade Opštine Zvečan

Foto: Radio Mitrovica sever

Ispred zgrade opštine Zvečan danas je uklonjena mobilna ograda a sa ulaza u zgradu i ćirilična tabla sa natpisom “Opština Zvečan”.

Ograda je bila predhodno postavljena da bi se onemogućio prilaz samoj zgradi, dok je put kojim su prolazili građani bio otvoren.

Na samom ulazu u objekat sada je postavljena trojezična tabla, na srpskom, albanskom i engleskom jeziku na kojoj piše „Republika Kosovo“ i „Opština Zvečan“, dok se sa krova zgrade vijori kosovska zastava.

Ispred zgrade Opštine Zvečan je stacionirano jedno oklopno vozilo specijalne jedinice Kosovske policije, pripadnici specijalne jedinice, kao i redovne policije. Šatori se i dalje nalaze u neposrednoj blizini opštine, u kojima građani protestuju zbog nemogućnosti da svoj posao obavljaju u prostorijama Opštine.

Podsetimo, jedinice KFOR-a, povukle su se 25. februara ispred Opštine Zvečan, gde su ostali samo pripadnici Kosovske policije.

KFOR je tada saopštio da se povlači, jer je procenio da se situacija „stabilizovala“.

Ipak, njihove snage su u toj oblasti ostale gde vrše redovne patrole, kako bi, kako je tada saopšteno, obezbedile sigurno okruženje za sve.

KFOR je bio stacioniran u i ispred opštinskog objekta u Zvečanu od 29. maja prošle godine, kada je došlo do incidenta između pripadnika KFOR-a i građana koji su protestovali zbog nasilnog ulaska novoizabranih albanskih gradonačelnika uz asistenciju specijalne jedinice Kosovske policije

Comments

Pročitaj još