• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Kategorički odbacujemo neosnovane optužbe Radosavljevića i Vokrija

Srpska lista odbacila je optužbe da stoji iza požara u kom je izgoreo pomoćni objekat vinograda u vlasništvu direktora za kulturu, omladinu i sport u opštini Leposavić i vlasnika RTV Mir Nenada Radosavljevića.

“Kategorički odbacujemo neosnovane optužbe Nenada Radosavljevića i Arbera Vokrija koji su bez ikakvih dokaza uperili prst u Srpsku listu, predsednika Vučića i časne Srbe i optužio nas za požar koji je oštetio pomoćne prostorije u posedu Nenada Radosavljevića iako policijski preliminarni izveštaji, po rečima zamenika komandira Vetona Eljšanija, govore o električnoj instalaciji kao najverovatnijem uzroku požara”, saopšteno je iz Srpske liste.

“Sa druge strane, iznenađujuće je da su osude, snimci i slike sa mesta događaja u režiji Arbera Vokrija izostale kada su zapaljeni automobili časnih i poštenih građana Leposavića poput vlasnika portala Kosovo onlajn i načelnice opštinske uprave”, dodaje se u saopštenju, povodom objave zamenika kosovskog ministra administraije lokalne samouprave Arber Vokrija koji je iako je istraga u toku, unapred za požar okrivio predsednika Srbije Aleksandra Vučića i nekadašnjeg potpredsednika Srpske liste Milana Radojčića.

“Šta je merilo po kome su Vokriju neka paljenja za osudu, a neka ne ili čak za ćutanje koje izgleda kao znak odobravanja”, upitali su.

Pomoćni objekat u selu Ulije, u vlasništvu opštinskog direktora za kulturu, omladinu i sport u Leposaviću i vlasnika RTV Mira, Nenad Radosavljević, izgoreo je tokom jučerašnjeg dana.

Slučaj je u izveštaju Kosovske policije okarakterisan kao paljevina. U izveštaju se takođe navodi da je prijavljeno da su „nepoznata lica zapalila pomoćni objekat od drveta koja je korišćen za letnju upotrebu i za drugu opremu“.

Osim materijalne štete, nema izveštaja o povređenima, a slučaj je pod istragom – navodi se u dvadesetčetvoročasovnom izveštaju KP-a.



Comments

Pročitaj još