• Početna>
  • Vesti>

Savet za nacionalnu bezbednost: Nema saznanja da Srbiji preti teroristički akt

Foto: RTS

Održana je vanredna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost koju je zakazao predsednik Srbije Aleksandar Vučić u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike. Nema neposrednih saznanja da Srbiji preti teroristički akt, izjavio je šef diplomatije Ivica Dačić.

Ministar spoljnih poslova i prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić rekao je nakon vanredne sednice Saveta za nacionalnu bezbednost da nema neposrednih saznanja da Srbiji preti teroristički napad i da je situacija po pitanju bezbednosti stabilna.

Bez obzira na sve izazove sa kojima smo se suočili, imajući u vidu i situaciju u regionu, na Kosovu i Metohiji, i teroristički akt u Moskvi i razne sukobe koje postoje širom sveta, bezbednosna situacija u Srbiji je stabilna”, rekao je Dačić na konferenciji za medije.

On je dodao da MUP, Vojska Srbije i sve druge bezbednosne službe preduzimaju sve mere opreza i preventivne radnje kako bismo sprečili svaku mogućnost terorističkog akta ili uznemiravanje javnog reda i mira uz opasnost za živote ljudi.

Ukazao je i da nema naših državljanja na spisku poginulih i povređenih  u terorističkom aktu u Moskvi. 

“Postoji informacija da je jedan naš državljanin bio prisutan na tom događaju, reč je o kulturnom događaju”, rekao je Dačić.

Odgovarajući na pitanja novinara o najavljenim događajima na otvorenom u našoj zemlji, Dačić je rekao da će se time baviti Ministarstvo unutrašnjih poslova i da će neki skupovi biti održani, a neki verovatno neće.

Što se tiče prijateljske fudbalske utakmice između Crvene zvezde i Zenita, rekao je za sada ostaje ono što je i sinoć rečeno, tj. da će ova utakmica biti odigrana.

Sednici Saveta za nacionalnu bezbednost prisustvovali su najviši državni zvaničnici, pripadnici bezbednosnih službi i Vojske Srbije.

Između ostalih, sednici su prisustvovali predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić, ministar spoljnih poslova i prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić, ministar odbrane Miloš Vučević, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, ministarka pravde Maja Popović, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u sinoćnom razgovoru za TV Prva rekao da ima više razloga za održavanje sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, a da je teroristički napad u Moskvi neposredni povod.

Naglasio je da je Srbija jedna od najbezbednijih zemalja na svetu i da će se preduzeti mere radi što veće bezbednosti. Poručio je i da Srbija neće srljati u ratne sukobe iako neki žele da nas uvuku u rat.

Comments

Pročitaj još