• Početna>
  • Vesti>

Petković: Kurtiju dijalog nije prioritet, ali zato jeste eskalacija i svakodnevni napadi na Srbe

Foto: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da Aljbinu Kurtiju dijalog nije prioritet, ali zato jeste eskalacija i svakodnevni napadi na Srbe na Kosovu i Metohiji koji se nalaze na vrhu njegove agende, reagujući na izjavu kosovskog premijera Aljbina Kurtija koji je ranije danas izjavio da “dijalog sa Srbijom nije prioritet”.

“Svakodnevnim potezima koje vuče, stvaranjem nepodnošljivih uslova za život Srba, pokazuje čitavom svetu da ga ne zanima normalizacija odnosa, da ne mari za mir i suživot na prostoru pokrajine, već na sve načine pokušava da Srbe protera sa vekovnih ognjišta” stoji u Petkovićevom saopštenju.

Kada nema ekonomskih rezultata kojima bi se pohvalio, od Srba pravi dežurne mete svoje autošovinističke politike, kao najvredniji učenik Adema Demaćija, dodao je Petković.

“Međutim, uprkos neodgovornim političarima iz Prištine koji se nalaze s druge strane pregovaračkog stola, Beograd će ostati opredeljen za konstruktivan dijalog u cilju iznalaženja održivih rešenja koja treba da olakšaju život na prostoru Kosova i Metohije” zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Comments

Pročitaj još