• Početna>
  • Vesti>

Književno veče sa zavičajnim stvaraocima povodom Svetskog dana poezije

Foto: Kontakt plus

Povodom Svetskog dana poezije večeras je u sali Mitrovačkog dvora, u organizaciji Gradske biblioteke “Vuk Karadžić”, održano „Književno veče sa zavičajnim stvaraocima“.

Stihove su kazivali pesnici Nenad Jero Radenković, Milan Mihajlović, Slobodan Šole Milidragović, Nenad Milošević, Stanko Adzić, Nevena Milosavljević, Marija Miljković, Sara Jekić.

Uz muzičku pratnju učenice Muzičke škole „Miodrag Vasiljević“, Lidije Milidragović stihove su kazivali i učenici Darija Janković, Milica Jovanović, recitatorka Jovana Jokić, a svoje stihove kazivao je i protojerej Radoslav Janković.

Direktor Gradske biblioteke „Vuk Karadžić“ u Kosovskoj Mitrovici, Nikola Elezović rekao je da će ovakvih događaja biti još više, zahvalivši svim ljubiteljima knjige koji su večeras prisustvovali događaju.

„Drago mi je što polako Kosovsku Mitrovicu vraćamo u svet kulture i na mapu kulture u sveta, jer Mitrovica je tamo bila, ostaće i biće“, poručio je Elezović.

On je zahvalio Privremenom organu opštine Kosovska Mitrovica i Kancelariji za KiM koji su omogućili organizaciju ovog događaja.

Prisutne je pozdravio v. d. direktora Narodne i univerzitetske biblioteke „Ivo Andrić“, Milan Mihajlović koji je podsetio da je ova ustanova sve do 1999. godine bila vodeća kulturna institucija, sa izuzetno bogatom izdavačkom delatnošću.  

„Nadamo se da ćemo u narednom periodu uz podršku Kancelarije za KiM i Ministarstva kulture Republike Srbije kroz ovakve i slične prigramske sadržaje i pre svega izdavačku delatnost uspeti da povratimo njen stari sjaj“, poručio je Mihajlović.

Organizaciju ovog događaja podržali su Privremeni organ Kosovska Mitrovica, Kulturni centar „Dragica Žarković“ i Muzička škola „Miodrag Vasijević“.

Comments

Pročitaj još