• Početna>
  • Vesti>

Kosovska Mitrovica: Održana 55. smotra recitatora “Pesniče naroda mog” za osnovce i srednjoškolce

Foto: Radio Mitrovica sever

Opštinska smotra recitatora “Pesniče naroda mog” održana je u Kosovskoj Mitrovici u organizaciji Ustanove za sport, omladinu i specijalizovane usluge. Na 55. smotri učestvovali su učenici osnovnih i srednjih škola.

Darija Lalić, učenica O.Š “Sveti Sava” je prvonagrađena u najmlađem uzrastu, dok su drugo i treće mesto osvojili Viktor Radovanović iz iste škole i Anđelija Maksimović iz O.Š “Branko Radičević”. Darija je nakon završenog takmičenja rekla da je uzbuđena zbog pobede na takmičenju i zahvalila svojoj učiteljici koja je vežbala sa njom.

Foto: Radio Mitrovica sever

Danica Dančetović, učenica O.Š “Branko Radičević” najbolja je u recitovanju u srednjem uzrastu, drugo mesto pripalo je Jovanu Milentijeviću iz  O.Š “Sveti Sava”, a treća je Milica Lazarević učenica O.Š “Branko Radičević”.

Danica Dančetović je rekla da je veoma srećna zbog pobede i zahvalila svojoj nastavnici Ivani Tanić koja je vežbala sa njom. “Ona je razlog, naravno pored moje mame, što sam osvojila prvo mesto”.  

Učenica Medicinske škole Sara Andrić prva je u kategoriji stariji uzrast, dok su drugo i treće mesto osvojile učenice mitrovačke gimnazije Anastasija Jovanović i Ajla Emini.

Prvoplasirana Sara rekla je da i dalje oseća tremu, ali da je veoma srećna jer takmičenje nastavlja na okružnom takmičenju.

“Iza ove diplome se krije i rad moje profesorke Tijane Popović i zahvalna sam joj” rekla je Sara Andrić.

U radu stručne komisije učestvovali su doc.dr Marija Miljković, doc.dr Jugoslava Rakić Mladenović, pesnikinja Nevena Milosavljević i glumica Snežana Džogović.

Comments

Pročitaj još