• Početna>
  • Vesti>

U Gračanici održana 55. smotra recitatora osnovnih i srednjih škola centralnog Kosova

Foto: RTV Gračanica

I ove godine Kulturno prosvetna zajednica organizovala je smotru recitatora koja je jedan od najznačanijih i najmnogobrojnijih manifestacija koja okuplja ljubitelje poezija.

,,Jedna od najlepših manifestacija koju organizuje Kulturno prosvetna zajednica ovde na ovim prostorima odnosno u Gračanici,održava se po 55 put pod sloganom ,, Pesniče naroda mog „. Mi sa zadovoljstvom čekamo uvek mart i april mesec gde nam dolazi veoma veliki broj učenika, dece u stvari koja su zainteresovana i koja neguju poetsku reč odnosno poetska ostvarenja. Raduje nas to što je uglavnom to poezija koju oni biraju ustvari to su stvaraoci sa prostora Srbije pa možemo reći i sa Kosova i Metohije. Ove godine će ova manifestacija biti održana u Valjevu,po tradiciji i ona će biti održana maja meseca“, rekao je Ratko Popović, sekretar Kulturno prosvetne zajednice.

Smotra recitatora okupila je decu iz osnovnih i srednjih škola koje su za ovo takmičenje pripremali profesori srpskog jezika i književnosti.

,,Jedna izuzetno lepa manifestacija negovanja lepe reči, lepog kazivanja, lepe poezije, dakle pravi praznik u Gračanici na opštinskoj smotri recitatora, imamo takmičare iz nižih, srednjih i starijih uzrasta “ kaže Ana Kostić profesorica srpskog jezika i književnosti.

,,Ovo zaista i jeste jedna lepa manifestacija koja se tradicionalno održava svake godine u organizaciji Kulturno prosvetne zajednice, posebno za nas ljubitelje poezije, za ljubitelje pisane reči, a svakako je i momenat kada naši mladi talenti znači učenici i osnovnih i srednjih škola imaju mogućnost da se istaknu na najbolji mogući način svojom interpretacijom “ istakla je Radmila Miljković, profesorica srpskog jezika i književnosti.

Najbolji na smotri recitatora od prvog do četvrtog, kao i od petog do osmog razreda i u kategoriji srednjih škola predstaviće se na takmičenju koje će biti održano u Valjevu.

Comments

Pročitaj još