• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Međunarodna zajednica da izvrši pritisak na kosovske institucije i procesuira odgovorne za nedela

Foto: Srpska lista

Srpska lista uputila je danas, posredstvom saopštenja za javnost, zahtev institucijama zaduženim za bezbednost i pravosuđe na Kosovu da se ozbiljno odnose prema krivičnim delima paljenja automobila na području opštine Leposavić, te da ispitaju i navodnu povezanost zamenika ministra za zajednice i povratak Radoice Radomirovića sa ovim slučajevima, s obzirom na postojanje audio – snimka na društvenim mrežama, koji, prema njihovom mišljenju, daje razloga za sumnju. U saopštenju, Srpska lista takođe insistira, da ukoliko je to potrebno,međunarodna zajednica  “izvrši pritisak na kosovske institucije i procesuira odgovorne za nedela”.

“Ako znamo da kosovska policija nije učinila ništa da uhapsi odgovorne koji su koristili opijate u radno vreme u zgradi opštine, pored Kurtijevih specijalaca i lažnog gradonačelnika, pozivamo međunarodnu zajednicu da izvrši pritisak na kosovske institucije i procesuira odgovorne za nedela, za šta su se Kurtijevi saborci utrkivali da optuže Srpsku listu i državu Srbiju. Verujemo da je taj pritisak neophodan, posebno jer su neke ambasade svijevremeno osudile paljevinu automobila i zatražili otkrivanje kažnjavanje odgovornih. Verujemo da taj zahtev i dalje je na snazi” dodaje se.

Iz Srpske liste poručuju da vladavina prava podrazumeva da nema nedodirljivih i da se nadaju da će tako biti i u ovom slučaju.

 “Želimo da verujemo da simpatije i podršku koju Radoica Radomirović ima od Aljbina Kurtija neće sprečiti nadležne organe da ispitaju Radomirovića i utvrde odgovornost. Građani Leposavića, posebno oštećeni, moraju da znaju ko je piroman, ko uništava imovinu drugib građana, i da se odgovorni moraju kazniti i nadoknaditi štetu” stoji u saopštenju.

Comments

Pročitaj još