• Početna>
  • Vesti>

MINT: Otvaraju se kancelarije za registraciju preduzeća u Zvečanu i Zubinom Potoku

Foto: MINT

Nakon severnog dela Mitrovice i Leposavića, Kancelarije za registraciju preduzeća dobijaju i Zubin Potok i Zvečan, potvrdilo je kosovsko Ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine.

Sporazume o otvaranju kancelarija u Zubinom Potoku i Zvečanu potpisali su gradonačelnici ovih opština, Izmir Zećiri (Izmir Zeqiri) i Iljir Peci (Ilir Pece) sa direktorkom Agencije za registraciju preduzeća, Habibe Haljiti.

„Ministarka industrije, preduzetništva i trgovine, Rozeta Hajdari, ugostila je predsednike opština Zubin Potok i Zvečan, Izmira Zećirija i Iljir Pecija, sa kojima je razgovarala o napretku i izazovima sa kojima se susreću ove opštine, ispitujući mogućnosti podrške privrednicima koji tamo posluju“, dodaje se u saopštenju ovog ministarstva.

Poručuju da, ovi sporazumi, omogućavaju novim preduzećima da se od sada registruju i dobiju druge usluge u kancelarijama ARBK-a u opštinama Zubin Potok i Zvečan.

Naglašavaju da vlada veliko interesovanje građana za registraciju preduzeća, te da je za samo nekoliko nedelja u opštinama Severna Mitrovica i Leposavić, registrovano preko 30 preduzeća.

Comments

Pročitaj još