Hovenijer sa Bisljimijem, bez konkretnih predloga

Džefri Hovenijer: Tviter

Američki ambasador na Kosovu Džefei Hovenijer izjavio je da Sjedinjene Države poštuju odluku centralne banke o zabrani upotrebe dinara ali da ih brine kako se uredba sprovodi.

Američki ambasador u Prištini rekao je da poštuje odluku prištinske centralne banke.


“Upravo sam se sastao sa zamenikom Bisljimijem i razgovarali smo o dijalogu. Ima pozitivnih znakova kako možemo nastaviti da imamo pozitivan pravac. Poštujemo odluku CBK, koja ima dužnost da upravlja monetarnim pitanjima, ovo nema veze sa dinarom. Ovo je način na koji se sprovodi uredba CBK. Zabrinuti smo da bi ovo moglo da utiče na najugroženije stanovništvo, srpsku zajednicu, i smatramo da je važno promeniti način sprovođenja, nastavljaju se naši razgovori o ovom pitanju. Postoji šansa da obe strane ponude rešenje”, rekao je Hovenijer.

Na pitanje da li je tokom sastanka koji je imao sa Bisljimijem obavešten o bilo kakvom predlogu, rekao je da mu nije iznet nikakav konkretan predlog.

“Nije izneo nikakav konkretan predlog. Vlada radi u tom pravcu. Želimo da budemo konstruktivni u ovom projektu, ali mislim da je to važno pitanje za rešavanje“, dodao je Hovenijer.

Comments

Pročitaj još