• Početna>
  • Vesti>

Mijačić: Uklanjanje ćiriličkih tabli Kurtijevo skretanje pažnje sa odluke o vraćanju zemljišta Visokim Dečanima

Medija Centar Beograd

Koordinator radne grupe Nacionalnog konventa o EU za Poglavje 35 Dragiša Mijačić rekao je da je odluka o promeni dvojezičnih znakova na magistralnom putu Mitovica – Leposavić i skidanje onih koje su imale ćiriličke natpise, posledica onoga što se dešavalo za upis zemlje Manastira Visoki Dečani, prenosi Insajder.

Ističe da je odluka o promeni dvojezičnih znakova na magistralnom putu Mitrovica – Leposavić i skidanju onih koji su imali ćirilične natpise, posledica onoga što se dešavalo vezano za upis zemlje Manastira Visoki Dečani.

„Kurti je morao da skrene pažnju svoje javnosti od takve odluke i, nažalost, mi smo očekivali da će se desiti tako nešto. Na kraju je to rezultiralo promenom tabli, što je izazvalo jedan novi revolt i jednu novu krizu, manjeg obima, ali svakako jedno novo nepoverenje koje postoji između Vlade Kosova i srpske zajednice.“

Prema njegovim rečima, postoje mnogo važnije teme koje su u ovom trenutku na stolu, a to su, pre svega, izbori na severu Kosova i referendum koji je zakazan za 21. april.

„Postavlja se pitanje kako će se tehnički organizovati taj referendum, da li će postojati neke smetnje kako bi ljudi mogli neometano da učestvuju na njemu. Svakako, tu je i uslov formiranja Zajednice srpskih opština, koji je uslov svih uslova kako bi se krenulo sa daljom implementacijom onoga što su se dve strane dogovorile prošle godine u Briselu i Ohridu#, zaključuje koordinator radne grupe Nacionalnog konventa Evropske unije za saradnju Beograda i Prištine Dragiša Mijačić.

Comments

Pročitaj još