• Početna>
  • Vesti>

Gračanica: Održana tradicionalna humanitarna akcija „Doručak sa gimnazijalcima“

Foto: RTV Gračanica

Učenici prištinske Gimnazije su i ove godine, u centru Gračanice,  organizovali  humanitarnu akciju ,,Doručak sa gimnazijalcima”, kako bi prikupili novac za svoje drugare koji zbog loše finasijske situacije ne mogu da priušte matursku ekskurziju.

Gimnazijalci već 5. godina unazad organizuju  ovu  akciju i prodajom slatkih i slanih peciva, sitnih kolača i raznih drugih proizvoda,  prikupljaju sredstva za one koji ne bi mogli da podnesu finansijski trošak ekskurzije. 

„Ovo je naša višegodišnja manifestacija, mi se organizujemo, napravimo doručak, pozivamo naše sugrađane da se kroz nekoliko školskih časova ovde na ovom trgu družimo uz zalogaj, uz čašicu nekog pića. Očekujemo da tom prilikom građani dođu i kupe hranu koju su naši učenici pripremili. Brižno je sve pripremano. Poštovani su svi higijensko- tehnički uslovi. Deca su se zaista potrudila da se sve lepo pripremi i spakuje“ , rekla je Ana Kostić, profesorka Srpskog jezika.

Akciju su poržali mnogi stanovnici Gračanice, kao i gradonačelnica Ljiljana Šubarić.

„Kao što znate opština Gračanica podržava sve akcije koje su humanitarnog karaktera i vrlo često smo i mi u saradnji sa turističkom organizacijom organizatori takvih događaja i ono što hoću da kažem jeste da je negde ovde dobrota u davanju i da je vrlina čoveka u davanju, a davanje stvara ljubav. Ja ovde vidim puno dobre dece, dobrih ljudi, ovde vidim humanost na delu“, rekla je Šubarić.

Maturska ekskurzija ove godine predviđa obilazak i boravak maturanata u Severnoj Italiji, a gimnazijalci se nadaju da će uspeti da prikupe sredstva, dovoljna da na to putovanje idu svi njihovi dugovi.

Comments

Pročitaj još