• Početna>
  • Vesti>

Rakočević: Pravo je pitanje hoće li uopšte doći do upisa imovine Dečana u katastar

Novinar i književnik Živojin Rakočević izjavio je da je pravo pitanje da li će uopšte doći do upisa imovine manastira Dečani u katastar, budući da oko toga vlada potpuna konfuzija.

“Ako je Ustavni sud doneo tu odluku, da li je sada Vlada starija od Ustavnog suda i da li Vlada odlučuje u ime Ustavnog suda, to niko ne zna. I kakva je ta odluka, da li sada neko uzima papir odluke i odlazi u katastar i upisuje to, to više niko ne zna”, rekao je Rakočević za Kosovo onlajn. 

Navodi da je suština u tome da je, kako stvari stoje, opština Dečani trebalo da upiše zemlju u katastar i da je to odluka dečanskih lokalnih organa.

“Suštinsko pitanje je kako će na ovo reagovati Ramuš Haradinaj, kako će on sada odreagovati na ovu Kurtijevu odluku u opštinskim strukturama i pravo je pitanje da li će uopšte do tog upisa doći. Naravno, radi se o jednoj potpunoj farsi u kojoj vi zapravo shvatate da ne postoji nijedna institucija, da se odluke donose tako što dođe Eskobar i razgovara, i onda se Eskobaru obeća da će to biti urađeno. Da li će to biti urađeno, to mi tek treba da vidimo”, naglašava on.

Dodaje da je “ovo mesto opšteg provizorijuma” u kom i za zabranu uvoza srpske robe nema nikakve odluke. 

“Čak i za to postoji samo usmeno obaveštenje. Sad kreću ta obaveštenja, paraobaveštenja, novi papiri Vlade Kosova prema Dečanima i videćemo šta će tamo da se dešava. Mi nikada ne smemo da zaboravimo da je neki predsednik mesne zajednice u Drenici ili neki lokalni moćnik u Dečanima stariji od svih institucija i da je njegova poslednja”, zaključio je Rakočević.

Comments

Pročitaj još