• Početna>
  • Vesti>

Sud u Prištini uvažio primedbe odbrane optuženog Slađana Trajkovića, suđenje se nastavlja

Foto: Euronjuz

U nastavku suđenja bivšem policajcu iz Kosovske Mitrovice Slađanu Trajkoviću sudsko veće u Prištini prihvatilo je dodatne iskaze svedoka i dokumentaciju za koje njegova odbrana očekuje da će im pomoći u rasvetljavanju nevinosti.

Na današnjem ročištu učestvovao je i sam optuženi Slađan Trajković, koji je prema navodima njegovog branioca Dejana Vasića, tokom ispitivanja svedoka tužilaštva, “bitno doprineo utvrđivanju istine u pogledu nekih istražnih radnji koje su ranije sprovedene”.

Vasić je najavio da će suđenje biti nastavljeno za dva dana, očekujući da će u efikasnom postupku biti utvrđeno da su optužbe neutemeljene.

Današnjem ročištu prisustvovali su i članovi porodice optuženog, ponovivši da je sud u dosadašnjim pokušajima odbijao kauciju kako bi se Slađan Trajković branio sa slobode ili iz kućnog protvora.

“Mi se i dalje trudimo i pokušavamo i trudićemo se do kraja da pokažemo Slađanovu nevinost. Suđenje može da bude i u Albaniji, ja ću sa porodicom da idem. Nikoga se ne plašimo i nemamo razloga da se plašimo. Niti je Slađan kriv, niti smo mi krivi i to treba da im bude dovoljna slika. Ponovo ćemo da pounudimo jemstvo, makar da bude u kućnom pritvoru da može da se leči“, rekla je Suzana, supruga Slađana Trajkovića.

Sudija izmenjenog sudskog veća, odlučio je da se proces odvija mimo javnosti, pa je i danas bilo zatvoreno za medije.

U januaru ove godine zbog promene predsedavajućeg sudskog veća, suđenje Trajkoviću počelo je ispočetka. Optuženom je ponovo pročitana optužnica i on se još jednom izjasnio o krivici I rekao da se ne oseća krivim.

Slađan Trajković uhapšen je 15. decembra 2022. godine u Kosovskoj Mitrovici i od tada se nalazi u pritvoru.

Bio je pripadnik kosovske policije, a službu je napustio kada su svi Srbi sa severa napustili prištinske institucije 5. novembra. Pre prijema u kosovsku policiju, prošao je sve bezbednosne provere, kako prištinskih, tako i međunardnih institucija.

Specijalno tužilaštvo u Prištini je protiv Trajkovića u julu prošle godine podiglo optužnicu za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva na podričju opštine Vučitrn u periodu 1998-1999. godine.

Comments

Pročitaj još