• Početna>
  • Vesti>

Optuženi za ometanje istrage o ubistvu Olivera Ivanovića izjasnio se da nije kriv

Foto: Kim

Milan Mihajlović, optužen za ometanje istrage o ubistvu srpskog političara Olivera Ivanovića, izjasnio se da nije kriv po optužbama Specijalnog tužilaštva.

Tužilac Burim Ćerkini je prilikom čitanja optužnice rekao da je Mihailović pretio službenom licu koje je vodilo istragu, te rekao anonimnom svedoku B1 iz slučaja ubistva Ivanovića da ne svedoči.

Tužilac Ćerkini je rekao i da je optuženi od 2014. godine deo kriminalne grupe koju su predvodili Zvonko Veselinović i Milan Radoičić. Svrha zločinačke grupe, prema rečima tužilaca, bila je širenje vlasti na severu Kosova, dok je optuženi bio deo kriminalne grupe i za to je imao finansijski motiv.

Specijalno tužilaštvo podiglo je 27. decembra 2023. godine optužnicu protiv Milana Mihajlovića za krivična dela „Učešće ili organizovanje organizovane kriminalne grupe“, „Ometanje dokazivanja ili službenog postupka“, „Zastrašivanje“ i „Falsifikovanje isprava“.

Ova krivična dela okrivljeni je, smatra tužilaštvo, izvršio ometanjem istrage o ubistvu Olivera Ivanovića. Prema navodima tužilaštva, Mihajlović je nakon istrage koristio falsifikovana dokumenta i pretio službenicima koji su protiv njega vodili krivični postupak.

Za ubistvo počinjeno 2018. godine u toku je još jedan sudski proces protiv 5 bivših policajaca, kao i protiv sekretarice Ivanovića. Oni se terete za pomaganje i podržavanje ubistva i ometanje istrage.

Comments

Pročitaj još