• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Svima je jasno da su Kurtijev režim i njegova ideologija mržnje jedina i glavna pretnja stabilnosti regiona.

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Povodom izjava Aljbina Kurtija o, kako je rekao, ljutoj i agresivnoj Srbiji oglasila se Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju Kancelarije za KiM navodi se da se iza takvih izjava krije strah od uspešne Srbije i, kako stoji u saopštenju, njenog predsednika “koji svakodnevno dokazuje kako se mudrom politikom, odgovornošću i vrednim radom mogu preokrenuti tokovi istorije”.

“Kurtijeva opsednutost predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem je patološka, a iza nje se krije strah jednog malog separatiste od uspešne Srbije i njenog predsednika koji svakodnevno dokazuje kako se mudrom politikom, odgovornošću i vrednim radom mogu preokrenuti tokovi istorije. Albanski separatisti nisu mogli da dobiju težeg i izazovnijeg protivnika, jer Vučićeva životna i politička misija jeste uspešna Srbija – a to je košmar i za albanske separatiste i za sve druge balkanske političke lovce u mutnom”, stoji u saopštenju.

U saopštenju se naglašava da je “strah od uspešne Srbije je glavni lajtmotiv Kurtijeve politike, što on otvoreno i priznaje”, te da je svima jasno da je Kurtijev režim i njegova ideologija glavna pretnja po stabilnost regiona.

“Kurti će do kraja karijere biti samo bauk koji je iskočio ispod Demaćijevog kaputa, ništa više od pakosnog kavgadžije, i razumljivo je što kao neko ko je svestan da nikada neće biti dorastao svojim ambicijama neprestano sa zavišću upire pogled ka Beogradu i predsedniku Vučiću.

“Strah od uspešne Srbije je glavni lajtmotiv Kurtijeve politike, što on otvoreno i priznaje. Ipak, stalno nastojanje Aljbina Kurtija da u Beogradu traži povode i izgovore za militarizaciju Kosova i Metohije i sistematsko ugrožavanje bezbednosti i prava srpskog naroda, jeste besmisleno i cinično, jer svima je jasno da su Kurtijev režim i njegova ideologija mržnje jedina i glavna pretnja stabilnosti regiona.

U Kurtijeve bajke o, kako kaže, ljutoj i agresivnoj Srbiji ne veruju ni sponzori prištinskih separatista, jer Srbija je i političkim i ekonomskim rezultatima pokazala da je uspešna država i osovina napretka čitavog regiona.

Ono što Kurti i njegovi ideološki istomišljenici rade srpskom narodu na Kosovu i Metohiji proističe iz najogoljenijeg šovinizma i ničim izazvane mržnje, na koju Beograd nikada nije odgovarao mržnjom i pretnjama, već isključivo na uzdržan i odgovoran način, uporno gaseći požare koje Kurti nastoji da raspali” saopšteno je.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju dodaju da, kako su rekli, svakodnevni napadi na Srbe i njihovu imovinu na Kosovu i Metohiji nisu reakcija Prištine jer se u centralnoj Srbiji prema Albancima ili pripadnicima bilo koje druge nacionalne grupe ne postupa na taj način.

“Svakodnevni napadi na Srbe i njihovu imovinu na Kosovu i Metohiji nisu reakcija, jer se u centralnoj Srbiji prema Albancima ili pripadnicima bilo koje druge nacionalne grupe ne postupa na taj način, tako da Kurtiju oružje i tzv. Kosovske bezbednosne snage nisu potrebni da bi se branio od pretnji iz Beograda, već da bi u delo sproveo svoj plan etničkog čišćenja južne srpske pokrajine.

Danas živimo u vremenu kada narodi našeg regiona teže saradnji i žele prosperitet i predvidljivu budućnost, a jedina prepreka izgradnji takvog regiona jeste upravo Kurti i njegov maligni politički uticaj” zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Comments

Pročitaj još