• Početna>
  • Vesti>

Porodici Komatović izgrađena kuća sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju

Foto: RTV Gračanica

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Jelena Stojković započela je posetu opštini Istok.

Stojković je posetila povratničku porodicu Veljka Komatovića koji živi sa četvoro dece i suprugom u mestu Žač u opštini Istok, a kojoj je Kancelarija za KiM sagradila novu kuću.

„Mi smo danas srećni što možemo da prisustvujemo useljenju u novi dom porodice Komatović koju je izgradila Kancelrija za KiM. U ime Kancelarije za KiM i direktora Kancelarije Petra Petkovića došli smo da zajedno sa porodicom podelimo ovaj srećan događaj  i da budemo uz naš narod i još jednom je Kancelarija za KiM pokazala da je uz svoj narod  na KiM i u ovim teškim i izazovnim vremenima, imamo i vesele događaje koje ćemo da obeležavamo“, istakla je pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Jelena Stojković.

Porodica Veljka Komatovića odlučna je da ostane i opstane na KiM sa četvoro dece.

„Zahvaljujem se Kancelariji za KiM što mi je obezbedila krov nad glavom. Ja sam dočekao taj dan da moja porodica ima normalne uslove za život. Što se tiče države Srbije odlično živimo, a što se bezbednosti tiče, baš danas su istaknute zastave deset metara od moje kuće. Provokacija postoje svakodnevno ali smo navikli i ne nasedamo na sve to što rade komšije Albanci. Najbitnije je da mi ostanemo i opstanemo na ovim prostorima, a to možemo uz pomoć države Srbije i predsednika Aleksandra Vučića i istrpećemo ali ćemo ostati ovde. Na mene je pucano tri puta i više se ne plašim. Mi smo odlučni i ostajemo na svom ognjištu , a što se tiče moje dece neka sami odluče kako će dalje .Sve dok imamo podršku države Srbije znamo da je život na ovim prostorima moguć“, istakao je Veljko Komatović.

U ovom mestu danas živi osam povratničkih porodica.

Comments

Pročitaj još