• Početna>
  • Vesti>

Devenport i Fon Kramon odluku CIK-a ocenili kao “dobrodošao korak i put ka deeskalaciji”

Šef misije OEBS-a u Prištini Majkl Davenport i izvestiteljka Evropskog parlamenta za Kosovo Viola Fon Kramon oglasili su se na društvenoj mreži IKS (X) povodom odluke CIK-a o verifikaciji potpisa za smenu gradonačelnika u četiri opštine na Severu. Devenport je odluku ocenio kao “dobrodošao korak” dok je Kramon istakla da će ova odluka “otvoriti put za dalju deeskalaciji”.

Davenport je naglasio i da je važno da i drugi deo procesa prođe pošteno, inkluzivno i transparentno.

“Verifikacija potpisa glasača koji su za opoziv gradonačelnika u četiri opštine na severu je dobrodošao korak Centralne izborne komisije kao i odluka o zakazivanju glasanja. Sada je važno se taj proces odvija pošteno, inkluzivno i transparentno”, dodao je on.

Kramon je pozdravila ovu odluku i poručula da svi učesnici u procesu moraju imati jednak tretman i da treba da poštuju demokratske procedure kako bi imali slobodne i fer izvore na Severu.

“Pozdravljam odluku CIK-a da se zakaže glasanje o opozivu za smenu gradonačelnika što će otvoriti put za dalju deeskalaciju.Svi učesnici u procesu moraju imati jednak tretman i poštovati demokratske procedure kako bi imali slobodne i fer izbore na severu”, navela je ona.

Podsetimo, Centralna izborna komisija (CIK) odlučila je danas da će 21. aprila biti održano glasanje za razrešenje gradonačelnika u četiri severne opštine, Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku.

Comments

Pročitaj još