,,Srpska solidarnost” stipendira decu sa KiM

Humanitarna organizacija “Srpska solidarnost” nastavlja da brine o mališanima sa Kosova i Metohije. Ovoga puta u pitanju je projekat od nacionalnog značaja kojim uz pomoć svog fonda “Milan Ivančević-Milanče” stipendiraju decu iz srpske južne pokrajine, saopšteno je iz ove HO.

“U nekoliko prethodnih godina pružili smo finansijsku pomoć za 40 dece. Trenutno ih stipendiramo 23. Želja nam je da u svakom mestu gde ima Srba bar jedno dete dobije našu stipendiju. Možda zvuči pretenciozno ali uzevši u obzir koliko su uslovi opstanka sve teži i koliko je podrška sve neophodnija a da hvala Bogu ima ljudi dobre volje i društveno odgovornih kompanija koji su do sada pomagali, nadamo se da naša želja nije iluzorna i da je vredna pomena i truda” izjavio je Branko Antić, glavni u humanitarnoj organizaciji.

Kako bi obezbedili još više stipendija, 14.3.2024. god, od 19č, u restoranu “Trešnjin hlad” u Beogradu organizuju humanitarno-donatorsku večeru na kojoj će biti prezentovano dosadašnje delovanje Fonda kao i planovi za budući rad.

Uz tradicionalnu večeru i prigodan kulturno umetnički program biće predstavljeno na koje se sve načine može pomoći i uzeti učešća u ovom zaista značajnom projektu. Isti ne bi bio ostvariv bez saradnje sa relevantnim institucijama kao što su Kancelarija Vlade Republike Srbije, Školska Uprava AP KiM, Crveni Krst, lokalna samouprava kao i sveštenstvo Raško-prizrenske eparhije.

Ko su njihovi stipendisti? Deca iz socijalno ugroženih ili višedetnih porodica, kao i deca talentovana u različitim oblastima (nauka, sport, umetnost i sl). Između ostalih tu su Pavlina Radovanović i Uroš Mašić.

“Pozivamo sve koji žele i koji su u mogućnosti da pomognu, pridružite nam se 14.03. Da se potrudimo udruženim snagama da im obezbedimo približno iste uslove kao što imaju deca u ostalim delovima Srbije. Sva deca zaslužuju srećno i bezbrižno detinjstvo”, poručuje Branko.

Pružajući novčanu pomoć deci ujedno se njihovim roditeljima koji su rešeni da ostanu i opstanu na vekovnim ognjištima bar donekle olakšava finansijska situacija. Naročito sada kada svakodnevna dešavanja ugrožavaju njihovu egzistenciju. Kada se u teškim i nebezbednim uslovima bore za normalan i dostojan život u 21 veku.

Kotizacija za večeru iznosi 12.000 din. Istu možete uplatiti na dole navedeni račun ili na licu mesta. Komplet večera i razna pića su uključena u cenu.
Prikupljena sredstva se preusmeravaju na Fond za stipendije.

Dodatne informacije možete dobiti putem mejla srpskasolidarnost@gmail.com ili pozivom (porukom) na kontakt telefon: 060/661-61-91 Branko

Ukoliko ne možete prisustvovati večeri podržite fond novčanom uplatom u skladu sa Vašim mogućnostima na

Žiro račun: 160-0000000560970-19

PayPal: srpskasolidarnost@gmail.com

Devizni račun za uplate u EUR

SWIFT CODE: DBDBRSBG
IBAN: 35160005400004999186
NAME: Srpska solidarnost
ADDRESS: Beograd, Skerliceva 12

Podršku možete pružiti i slanjem SMS-a na humanitarni broj 1389.

Za pravna lica postoji mogućnost sklapanja ugovora o donaciji.

Comments

Pročitaj još