• Početna>
  • Vesti>

Brnabić sa šefom Kancelarije SE: Zahtev Kosova za članstvo u Savetu Evrope neprihvatljiv za Srbiju

Foto: Tanjug / Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovorala je danas sa novopostavljenim šefom Kancelarije Saveta Evrope u Srbiji Janošom Babićem, o dosadašnjoj saradnji i kontinuitetu saradnje na postojećim, kao i novim programima sa ovom organizacijom.

Predsednica Vlade poželela je dobrodošlicu šefu kancelarije Saveta Evrope i istakla da postoji veliki prostor za unapređenje saradnje u brojnim oblastima, saopštio je vladin Biro za saradnju s medijima.

Premijerka Brnabić je šefu Kancelarije Babiću prenela stavove Srbije po pitanju neprihvatljivosti zahteva Kosova za članstvo u Savetu Evrope, i izrazila zahvalnost svim državama članicama koje su pokazale razumevanje za stavove Republike Srbije.

Šef kancelarije Saveta Evrope zahvalio je na dosadašnjoj konstruktivnoj saradnji Kancelarije Saveta Evrope sa Vladom Srbije i ukazao na to da je cilj da se tokom njegovog mandata nastave postojeći i započnu novi programi saradnje.

U tom kontekstu je posebno istakao mogućnost produbljivanja saradnje u oblastima ljudskih prava, obrazovanja, kao i zaštite životne sredine u kojima bi primena ekspertize Saveta Evrope imala benefite za građane Srbije.

Premijerka Brnabić zahvalila je kancelariji Saveta Evrope na dosadašnjoj saradnji i novom šefu ove organizacije poželela mnogo uspeha tokom mandata u našoj zemlji, navodi se u saopštenju.

Comments

Pročitaj još