• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Režim u Prištini nastavlja sa uskraćivanjem prava na lečenje

Foto: Srpska lista

Ohrabren pasivnošću međunarodne zajednice po pitanju ukidanja dinara i zabrane ulaska srpske robe na Kosovu i Metohiji “antisrpski režim iz Prištine” na čelu sa Aljbinom Kurtijem danas je naredio upad u srpske apoteke na severu Kosova i Metohije, saopšteno je iz Srpske liste.

“Pošto je u prethodnom periodu od naših građana oduzeo hranu, sredstva za higijenu, plate, penzije, socijalna davanja, danas je oduzeo i lekove čime je ispunio sve uslove za izazivanje humanitarne katastrofe u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji pred očima čitavog sveta” stoji u saopštenju.

Iz Srpske liste naveli su da se “nastavlja politika uskraćivanja prava na lečenje”, i ostalih prava, što su ocenili kao dodatnu eskalaciju situacije na terenu.

“Deca, stari,i svi oni kojima su potrebni medikamenti će ostati bez lekova zbog režima u Prištini, čime se nastavlja politika uskraćivanja prava na lečenje, kao i svih ostalih prava za naše sugrađane. Podsećamo da su kupci u tim apotekama bili svi građani bez obzira na nacionalnost. Hiljade srpske, ali i albanske, bošnjačke, romske, goranske i druge dece je izlečeno lekovima iz tih apoteka. Ako znamo da je proleće period u godini kada su respiratorni virusi najprisutniji među starima i dečijom populacijom, nakon ove akcije očuvanje zdravlja i lečenje se ugrožava za najranjivije kategorije stanovništva. I to nije slučajno, već namerno i smišljeno uskraćivanje prava i dodatna eskalacija situacije na terenu” stoji u saopštenju Srpske liste.

Srpska lista navodi da Kurti proteklih godina nije učinio ništa pozitivno za građane, kao i da svojim glasačima svakodnevno servira mržnju prema Srbima.

“Imajući u vidu da svih ovih godina ništa nije učinio pozitivno za građane na ovim prostorima, da nije otvorio nijednu fabriku, autoput, ostalo mu je da u izbornoj godini sada svojim glasačima svakodnevno servira mržnju prema Srbima i svemu što je srpsko” naveli su.

“Naravno, ovaj upad u srpske apoteke je pored ugnjetavanja Srba pokušaj da se skrene pažnja javnosti sa korupcionaških afera Kurtijevog režima, kao i procesa za trgovinu ljudima i narkoticima koji se vode protiv njegovih kandidata za funkcije u kosovskim institucijama” stoji u saopštenju Srpske liste.

Iz Srpske liste ističu da je odgovornost za “Kurtijeva nedela” i na međunarodnoj zajednici.

“Po hiljaditi put javno ponavljamo da je odgovornost za Kurtijeva nedela prema Srbima i na predstavnicima međunarodne zajednice koji pokušavaju da se sakriju i “spasu obraz” sporadičnim saopštenjima. Vreme kada su trebali da reaguju je davno prošlo, šta više svakim danom koji prođe bez konrektne reakcije prema Kurtiju na terenu se ogleda kao vetar u leđa ovakvim Kurtijevim antisrpskim akcijama” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Comments

Pročitaj još