• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za Kosovo i Metohiju: Kurti naš narod na severu KiM želi da ostavi i bez neophodnih lekova i stvori nepodnošljive uslove života

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Vlasti u Prištini na čelu sa Aljbinom Kurtijem danas su sprovele novu nasilnu akciju na severu Kosova i Metohije, upadom u apoteke u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

“Nakon izazovanja humanitarne katastrofe ukidanjem dinara i dinarskog platnog prometa na Kosovu i Metohiji, Kurti sada naš narod na severu KiM želi da ostavi i bez neophodnih lekova i time stvori nepodnošljive uslove života našem narodu, što je činio i prethodne dve godine, braneći našim bolnicama da se snabdeju lekovima” saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Kako Kancelarija za KiM navodi u svom saopštenju, tokom upada u apoteke, oduzeta je veća količina medikamenata, čime je, ionako otežano snabdevanje i dostupnost lekovima na severu KiM, dodatno onemogućeno, što je problem koji pogađa sve kategorije stanovništva na severu KiM.

“Dok se Kurtijevi stranački kandidati bave trgovinom ljudima, narkoticima i drugim teškim krivičnim delima, dotle Kurti, da bi zamaskirao svoja nedela, sprovodi lov na lekove i istovremeno devet meseci brani ulaz srpske robe na prostor Kosova i Metohije” stoji u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju ističe da Kurti svakodnevno povlači nove eskalatorne poteze, kako bi Srbima život učinio nemogućim.

“Ovo je još jedan pokazatelj da umesto deeskalacije, Kurti svakodnevno povlači nove eskalatorne poteze na severu KiM, posebno kako bi život Srbima učinio nemogućim i tako ih naterao da napuste svoja vekovna ognjišta, ukidanjem osnovnih sredstava za život, od dinara do lekokva i osnovnih životnih namirnica” zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Comments

Pročitaj još