• Početna>
  • Vesti>

Deseta samostalna izložba Vesne Sekulić 7. marta u Velikoj Plani

Likovna umetnica iz Kosovske Mitrovice Vesna Sekulić imaće još jednu, desetu po redu samostalnu izložbu u Velikoj Plani. Otvaranje izložbe je zakazano za 7. mart u Galeriji Centra za kulturu “Masuka” sa početkom u 19 h.

U tekstu kataloga nastalih dela, Aleksandar Rakezić je napisao da se pred Vesninim radovima ne ostaje ravnodušan.

“Ili ćemo prećutno odobriti ono u šta gledamo, ili ćemo javno oceniti njen rad kao takav, ali nećemo ostati imuni na činjenicu da su razni oblici prestupništva i devijantnog ponašanja i danas, posle sto godina, deo sadašnjice u kojoj živimo. A ko na kraju određuje šta je moralno? Mi?”, kaže Rake.

Vesna Sekulić je rođena 1992., u Kosovskoj Mitrovici. Završila Srednju Umetničku školu u Kraljevu. Upisala 2011. godine Fakultet umetnosti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, likovni odsek smer slikarstvo. Diplomirala 2015. godine u klasi profesora Zorana Furunovića, a nakon toga i master studije kod istog profesora.

Dobitnica pohvala i nagrada za svoj rad. Učesnica nekoliko projekata vizuelnih umetnosti i likovnih kolonija. Do sada samostalno izlagala devet puta, a kolektivno na preko 70 izložbi u zemlji i inostranstvu. Članica Kluba likovnih umetnika ,,Raška škola”. Predsednica je Udruženja likovnih umetnika Kosova i Metohije.

Comments

Pročitaj još